Agenda
Laatste Nieuws:

Jac verhuur
ABInBev
Niestijl Mechanisatie
Loonbedrijf van der Laan
DE DRAAD
PROVINCIE GRONINGEN
BELEVENISCOLLECTIEF
Konvooi Exceptioneel

Voorstellingen

<< ART CARNIVALE MARKT 2017PROGRAMMA ZONDAG >>

Peter Bloem Band
Jan Bresters
Carlos Monteiro Kwartet
Clown Knipoog, zeepbellen XXL
Clovers End
Compagnie Doedel
Duo Diesel
Sascha Elisah
Oleg Fateev & Simone Sou
Hartendames
Norse wafelbakker
Ellen Kiewiet
Kill Your Darlings
Koude kermis
Toverlantaarn
Laptop Cinema
Mr. Wallace
The Movement
Onland
PAZ
Point Quiet
Marko Poucki
The roosterz
Shit Faced Mermaids
Shoe Eating Rabbits
Roy Sipma
Swingrose
Tence
Zaterdag, 22 juli 2017, 12:00 - 01:30

PROGRAMMA ZATERDAG

Artiesteninfo verschijnt op alfabetische volgorde en onder voorbehoud van wijzigingen/aanvullingen


Peter Bloem Band

De Peter Bloem Band is een Groningstalige singer/songwriter band.

Ze spelen eigen werk in het Gronings en Engels, maar ook covers in eigen bewerkte versies.

https://www.youtube.com/watch?v=XxNx2Lqui6U

[20.45 - 21.45  Hoofdpodium]


Jan Bresters

Jan Bresters en Stadskanaal: twee zaken die onlosmakend met elkaar verbonden zijn.

Als hij in 2009 op z'n 16e een triplex-gitaar krijgt en de meeste nummers van The Velvet Underground, Spinvis en de band Johan heeft uitgepluist,schrijft hij zijn eerste nummers, over alles wat hij in 8 lange zomervakantieweken beleefde.

Het mag duidelijk zijn dat een zomervakantie in Stadskanaal weinig gezellige liedjes oplevert.Melodieus en catchy is het daarentegen wel!

Hij ging naar School voor de Kunsten in Groningen en werkte samen met Jan Henk de Groot en producer Floris Glasbeek.

De bal ging rollen, zijn single 'Stories To Exist' verscheen in de Hollandse Nieuwe van 3VOOR12Nederland en werd het ook door KX Radio opgepikt. Ook poptempel VERA werd aangedaan.

Door de Popronde wordt het werk van Bresters omschreven als 'enerzijds upbeat en helder, anderzijds slepend en schemerig.

http://www.janbresters.nl

[13.45- 14.15 Moekes tent]


Carlos Monteiro Kwartet


Het Carlos Monteiro jazz kwartet opent het programma van het Magical DustMen Vaudeville Theatre tijdens de negende editie van het gratis familiefestival ART CARNIVALE op zaterdag 22 juli om 13.00 uur. Komt allen genieten!!!

[13.00 Magical Dustmen Vaudeville Theatre]


Clovers End

Wij zijn een folkband uit regio west Groningen. Ierse folk, country en balfolk, we spelen het allemaal!

We houden van allerlei soorten wereldmuziek en putten dan ook inspiratie uit verschillende stijlen. We spelen Ierse Folk, Balfolk,country en andere stijlen (folk-) muziek die we leuk vinden. Onze muziek is om op te dansen, mee te zingen, te luisteren en te genieten.

https://cloversend.wordpress.com

[20.00 - 21.00  Magical Dustmen Vaudeville Theatre]


Compagnie Doedel

'Vuur elize- de laatste symfonie'

Op zoek naar antwoorden over oorsprong, liefde, leven en dood,drukt Compagnie Doedel tegen de grenzen en verleidt het hogere tot antwoord.
Laat u meevoeren in een wereld van een nooit aflatende strijd.

Proef de geluiden van strijd, verzoeking, staal, energie en passie.
Hoor de muziek
Voel het vuur
Ruik het zweet
Besef het onvoorspelbare
Beleef het ritueel

http://www.compagniedoedel.nl/

[22.30 - 23.00  Strand]


Duo Diesel

Duo Diesel met de spraakmakende circustheatervoorstelling Fijn Stof op straat. Een voorstelling in de regie van Ton Brandsen. Over lichtheid en zweven met natuurlijk jongleren en acrobatiek. Maar ook met muziek, dans en illusies. De voorstelling is uniek en niet echt met iets anders te vergelijken.

http://www.duodiesel.nl/

[14.45 en 16.45 nabij Muziekkoepel]


Kleinkunst en Contrabas

Info volgt

[20.15 - 20.45  Moekes tent]


Sascha Elisah

Melodieuse popsongs met country invloeden. Een kraakheldere stem begeleid door gitaar.

www.saschaelisah.com

[19.00 - 19.30  Moekes tent]


Oleg Fateev & Simone Sou

Oleg Fateev werd geboren in Moldavië (voormalige Sovjet-Unie). Na een studie aan het muziekcollege te Tiraspol, Moldavië, vervolgde hij zijn opleiding aan de Russische Muziek Academie Gnesin te Moskou. Hij studeerde af als bayanspeler en dirigent. In 1996 vestigde hij zich in Nederland, waar hij een groot aantal soloconcerten heeft gegeven. Sinds 1998 heeft Oleg Fateev zijn eigen trio.

Op Art Carnivale wordt Oleg vergezeld door de Braziliaanse percussioniste Simone Sou!

http://www.oleg.nl/

[19.15 - 20.15  Muziekkoepel]


Hartendames met Taro van Vero

ONTDEK WAT HET HEDEN VOOR U IN PETTO HEEFT!
HARTENDAMES MET HET 'TARO VAN VERO' OP ART CARNIVALE 2017!!!!

Wie herinnert zich nog het fameuze H3V3SK3S festival van enige jaren geleden? Vrijwel niemand, maar geweldig was het!!! En daar, op deze magische plek, een verlaten kerkje op een chemisch industrieterrein, openbaarde zich de wondere wereld van het TARO VAN VERO voor de eerste Groningse keer. Drac de Magister, Internationaal Waarvrager, later ook een illustere gast bij Art Carnivale, heeft zijn kunde overgedragen aan de Hartendames ! Was hij tot voor kort de eerste en enige die met het Taro van Vero zulke wonderbaarlijke resultaten boekte, nu zullen deze dames van harte uw leven verrijken door samen met u door middel van het 'Taro van Vero' te kijken naar wat u al vermoedde over uw glorieuze toekomst!!!!!

www.hartendames.nl
https://www.facebook.com/Hartendames

[doorlopend  Magical DustMen plein]


In de Norse Wafelbakker

Ontmout'n & Grout'n?

Op de foto! met Hans Custers en met Simone Manuputty, de bassist en de violiste van Point Quiet? Napraten over het 'Taro van Vero', met Vero zelf? Kopje koffie drinken met enthousiaste medewerkers van Art Carnivale die even pauze hebben? Eindelijk Engelien (van Onland) persoonlijk spreken?
Dat, en nog veel meer, zou allemaal zo maar kunnen gebeuren bij de MEET & GREET in de Norse Wafelbakker, Magical DustMen Plein, op zaterdagmiddag! Welkom!

[doorlopend  Magical DustMen plein]


Ellen Kiewiet

Info volgt

http://www.ellenkiewiet.com

[21.45 - 22.15  Op de infobus!]


Kill Your Darlings

Kill Your Darlings is een rockband uit de stad Groningen. De band speelt stevige, pittige rock. Invloed en inspiratie haalt de band onder andere uit bands als de Foo Fighters, Pearl Jam, Anouk, maar ook Deep Purple en Pink Floyd. De muziek  van Kill Your Darlings wordt over het algemeen gekenmerkt door de donkere teksten, zware drums, afwisselende basslines en scheurende gitaren gecombineerd met vette solo’s. Doe daar de stem van Myra bovenop en vervolgens heb je de ingrediënten voor opzwepende nummers waardoor het publiek van de grond loskomt variërend tot nummers waarvan je alleen maar achterover in je stoel wilt zitten luisteren.

http://killyourdarlingsband.com/

[15.00 - 15.30  Moekes tent]


Koude Kermis

Koude Kermis brengt experimentele rootsmuziek. Het drietal laat zich inspireren door artiesten als Tom Waits, Stuurbaard Bakkebaard en dEUS, maar de aanpak is anders. Gitaar, bas, zingende zaag en vocalen volgen een rariteitenkabinet van samples. Geschreeuw, keukengerei, Thaise kikkergeluiden, de suikerpotdeksel: er geldt geen beperking in de klanken en geluiden die deze mannen verwerken in hun malle draaimolen. Onlangs verscheen online hun EP ‘Attractie’ - een ritje in deze malle molen van zes tracks duurt een klein halfuur. Koude Kermis is eigenzinnig, maar je komt er graag van thuis

[18.00 - 18.45  Hoofdpodium]


Clown Knipoog,Zeepbellen XXL

Heb je ze al eens door de lucht zien zweven?
Mocht je het zelf al eens mee beleven?
Gigantisch veel en grote zeepbellen kan ze maken
Kleine èn grote mensen vermaken
Elke keer
Als ander typetje in de weer
Probeer de ze te vangen in een netje of op je hand
En je bent in Knipoog’s Zeepbellenwereld beland

www.zeepbellenxxl.nl

[terrein, diverse tijden]


LapTop Cinema

Korte video's en voorstelling Toverlantaarn

EEN WAAR FESTIJN. VOOR GROOT EN KLEIN !!!

Welkom bij Dubben en De Schaar en hun Toverlantaarn Show.

Sprookjes en spannende verhalen voor jong en oud, betoverend tot leven gebracht met magische projecties.
Diverse korte voorstellingen op zaterdagmiddag!  Daar wil je bij zijn!
De eerste voorstelling begint om 14.00 uur. In Magical DustMen's Laptop Cinema!

[doorlopend  Magical DustMen plein]


Mr. Wallace

Sinds het voorjaar van 2010 knalt Mr. Wallace in volle vaart door Nederland. Een super enthousiaste strakke band met een fantastische zangeres als opzwepende frontvrouw. In de afgelopen paar jaar wist Mr.Wallace zich te profileren als een van de meest veelbelovende uptempo ska bands van Nederland en omstreken. De ene na de andere pop-prijs in de noordelijke provincies werd al in de wacht gesleept. Al gauw ging de band daarna het hele land door, in vele zalen en op festivals werd zeer positieve indruk gemaakt. Festivals zoals de Zwarte Cross, Paaspop, meerdere Bevrijdingsfestivals en popzalen als de Melkweg, Paradiso, TivoliVredenburg, P60 en de Oosterpoort werden steevast op hun kop gezet.

De band werd uitgenodigd door de 3FM studio’s en ook werden succesvolle showcases gespeeld tijdens Eurosonic in hun hometown Groningen. Ook werd in een compleet uitverkochte zaal, Simplon, Groningen, hun EP 'Rudies & Rockers' gepresenteerd en het dak eraf geblazen. Ondertussen is de band achter de schermen al weer druk bezig met hun eerste volledige album.

Ook in het buitenland gaat Mr. Wallace hard! Afgelopen jaar deed de band tours in Duitsland, Groot Brittannië en Tsjechië, waar ze Mighty Sounds plat mochten spelen. En zo zal ook komend jaar wederom een jaar worden waarin Mr. Wallace haar reputatie als bijzonder energieke en strakke feel-good-band verder uit gaat bouwen.

http://www.mrwallace.nl/nl/

[23.00 - 00.00  Muziekkoepel]


The Movement

Gewoon Rock! Dat is hoe de vier nuchtere jongens van The Movement hun muziek omschrijven. Geen poespas maar hard, rauw en puur. Deze energieke band, met invloeden van Foo Fighters en Thin Lizzy, is ontstaan in het aardbevingsgebied van Groningen en laat menig podium op zijn grondvesten schudden.

http://www.themovementband.nl

[0.30 - 1.30  Hoofdpodium]


Onland

Onder deze werkelijk schitterende naam kunnen we tijdens de komende Art Carnivale gaan genieten van Engelien van de Bunte en van Rens Koldenhof!
Engelien (zang, gitaar) treedt al voor de derde keer op in ons Vaudeville Theatre op Art Carnivale. Haar eigen liedjes -leed, leedvermaak, lieve liedjes en zelfs een liefdesliedje- deze keer mede vormgegeven door Rens die ukele en accordeon speelt: dat belooft wat!!!

[16.45 - 17.15  Magical Dustmen Vaudeville Theatre]


Podiumkunsten aan Zee

Podiumkunsten aan Zee aan het Schildmeer!

Muzikale oldtimers over een ouderwetse botermarkt temidden van de Art Carnivale Markt en over gaten die water doorlaten. En met een genezende eenakter EN met zangeres Janneke Smit. Dat alles in een verrassende presentatie!
Stadjers en Plattelanders, komt dat zien en horen! ENTERTAINMENT EEN VAUDEVILLE THEATER WAARDIG!!!

Stichting PAZ werkt nauw samen met andere organisaties in de gemeente Delfzijl en omliggende regio. Met onder andere Stichting De Draad, Stichting Beleveniscollectief en Stichting Met Meer Cultuur.

www.podiumkunstenaanzee.nl

[18.30 - 19.30  Magical Dustmen Vaudeville Theatre]


Point Quiet

Point Quiet op Art Carnivale. Muziek zoals muziek is bedoeld.

We hebben heel wat prachtige optredens gezien afgelopen jaar en veel bijzondere artiesten. En iedereen heeft haar of zijn unieke kwaliteiten, en daar kun je ook geen vergelijkende waardeoordelen aan geven. En dat hoeft ook niet! Maar soms is het zo kloppend wat je hoort en ziet: muziek en muzikanten optimaal zoals muziek en muziek maken kunnen zijn... Bij Point Quiet hebben wij dat. Point Quiet, voor ons een verhaal apart.
We zijn dan ook super blij dat ze komen spelen op Art Carnivale. En hier is een link naar een van hun nummers, en naar -wat ons betreft- een van de ontwapenendste muziekvideo's die we kennen.
Welkom op zaterdagmiddag in de vaudeville tent!

http://www.pointquiet.com
https://www.youtube.com/watch?v=ZdLo0yUXH4k

[15.30 - 16.30  Magical Dustmen Vaudeville Theatre]


Marko Poucki

Marko Poucki is een veelzijdig en intrigerend artiest.
Hij is geboren en getogen in Delfzijl, in 1977, maar woont inmiddels alweer wat jaartjes in de stad Groningen. Als hij optreedt heeft hij niet veel nodig, slechts een piano en een microfoon. En zijn muziek laat zich vangen ergens tussen luisterlied en Nederpop. Naast eigen werk speelt Marko ook nummers van zijn helden (o.a. Ramses Shaffy, Stef Bos, Billy Joel, Jacques Brel, Toon Hermans). Muziek maken en schrijven. Van dagboekachtige krabbels in een notitieboekje tot losse flarden van zinnen op de achterkant van een bierviltje. Van kort verhaal tot liedtekst. Om maar niet te vergeten. Marko schrijft over alles wat hem raakt.
Op 30 juni kwam zijn nieuwe singel 'Winnaar of held' uit:
https://youtu.be/31s2Y1_6Qnc
www.markopoucki.nl

[14.15 - 15.00  Magical Dustmen Vaudeville Theatre]


The Roosterz

Deze muzikale reggae/ska/rocksteady fanaten kwamen in 2008 voor het eerst bij elkaar met behulp van een toevallig door Valthe (Dr.) rijdende Boeddhistische monnik. And the rest is history, zogezegd.

Een heuse cd en wat personele wisselingen later zijn ze er in 2016 helemaal klaar voor; Roosterz 3.0. De aanstekelijke mix van ska (snelle reggae), rocksteady (iets langzamere ska met méér melodie dan reggae), reggae en soul/blues is gebleven maar, afgaande op 3.0, met 3x zoveel enthousiasme en vlijt.

Drie verschillende leadzangers hebben plaats gemaakt voor één heerlijk zingende frontvrouw en de band klinkt strakker en lekkerder dan ooit.

Dus… Poets die dansschoentjes op, trek je rekbaarste kledij uit de kast en kom swingen als je durft!

The Roosterz zijn:
Anouk  Zang, melodica
Wilmar  Gitaar, zang
Kristian  Gitaar
Joeran  Toetsen
Vincent  Bas
Patrick  Drum, zang
Jorge  Percussie, papa van The Roosterz

https://www.facebook.com/theroosterz/

[16.00 - 16.45 Hoofdpodium]


Shitfaced Mermaids

De Shitfaced Mermaids is een band uit Groningen en staat bekend om haar lang leve de lol mentaliteit, met een krat bier of een fles rum kan je de mermaids meestal wel lokken naar je feestje.

Soms treden ze ook op in andere grote steden zoals Emmen, Hengelo of Amsterdam natuurlijk.
Het is groep met veel geuren en kleuren, zonder frontman maar gericht op het samenspelen.

Ze spelen akoestisch met instrumenten zoals de banjo, een zelfgemaakt basjo, bouzouki,
zingende zaag, viool, accordeon, wasbord , klarinet, cajon, gitaar en meerstemmige zang.

De mermaids spelen “Semi-fishy wasted freakfolk” en de teksten gaan over de zee, over bier, over vis, maar ook over het kwaad van de verleiding, tv-zombies, zuurkoolpap, vossen en honden, een man in een trein en waar blijft die revolutie nou toch?
Kortom een echte feestband met soms ook wel een gevoelige kant.

[13.00 - 13.45  Hoofdpodium]


Shoe Eating Rabbits

Vanuit verschillende muzikale windstreken hebben The Shoe Eating Rabbits elkaar gevonden. Gevonden in de behoefte zoveel en zo vaak mogelijk muziek te maken.

Viool, accordeon, resonatorgitaar, zelfgebouwde basbanjo en vaak meerstemmige zang maken het mogelijk om overal te kunnen spelen. Festivalpodia, maar ook een pallet, ‘n paar bakbrommers, de plaatselijke kroeg, uw huiskamer, straathoeken en pleinen van de steden in Europa én de natte klei zijn geliefde plekken van de Rabbits. Zolang er een luisterend oor en een knikkend hoofd te vinden is, spelen de Rabbits. ‘t Liefst voor een dansend publiek, want dan komt de muziek het best tot zijn recht.

Een opzwepende, van tijd tot tijd ingetogen, maar vooral aanstekelijke mix van traditionele en trashy anarchofolk, balkan, bluegrass, of zoals de Schotten het steevast op hun laatste tour noemden: 'Footstomping music!'

https://shoeeatingrabbits1.bandcamp.com/releases

[13.45 - 14.30  Muziekkoepel]


Roy Sipma

Roy is een Singer/Songwriter die een verhaal vertelt door middel van zang en gitaar, Hij schrijft eigen nummers, maar covert ook met een eigen twist!

[17.30-18.00 Moekes tent]


Swingrose

Johan Weghorst op contrabas en Diana Roos zang en gitaar spelen aanstekelijke nummers van Caro Emerald, Imelde May, Peggy Lee, Ella Fitsgerald en eigen swingnummers. Het repetoire is zeker geschikt om op te dansen voor swing, Boogie Woogie en Lindy Hop liefhebbers.

[16.15 - 16.45  Moekes tent]


Tence

Erik en Jessica zingen, begeleid door één gitaar een heel breed repertoire. Meestal werken ze zonder vaste speellijst en spelen ze in op het publiek en laten zich uitdagen met verzoeknummers.
Voor Art Carnivale hebben ze dit jaar gekozen voor een selectie van nummers die de Liefde in al haar facetten toont. Door de persoonlijke en indringende benadering van de muziek zal dit optreden nog lang naklinken.

[17.30 - 18.15  Magical Dustmen Vaudeville Theatre]