ARTIESTEN
22 juli

The Assassenachs

Een dynamisch trio en soms een kwartet, met hun roots diep in de Schotse Highlands. Keltische muziek met een kort lontje en een enorm groot hart. De band heeft de gevoelige kant van hun muziek gecombineerd met een pop en punk houding, maar hoewel de band sterk hun eigen ding doet is er een enorm groot respect voor de tradities van de Keltische muziek.

De band bestaat sinds 1998 en heeft sinds dit jaar vers bloed aan boord. Op deze editie van Art Carnivale komt Pieter Wentzel op de bodhran spelen in gezelschap van Erik (Fingers) de Jong op accordeon en Steve Dewar gitaar en vocals.

The Assassenachs, je knieen gaan vanzelf omhoog bewegen, so put on your dancing shoes!

The Assassenachs zijn te zien op vrijdag 22 juli om 19.00 uur op het Koepelpodium!

Shoe Eating Rabbits

Vanuit verschillende muzikale windstreken hebben The Shoe Eating Rabbits elkaar gevonden. Gevonden in de behoefte zoveel en zo vaak mogelijk muziek te maken.

Viool, accordeon, resonatorgitaar, zelfgebouwde basbanjo en vaak meerstemmige zang maken het mogelijk om overal te kunnen spelen. Festivalpodia, maar ook een pallet, ‘n paar bakbrommers, de plaatselijke kroeg, uw huiskamer, straathoeken en pleinen van de steden in Europa én de natte klei zijn geliefde plekken van de Rabbits. Zolang er een luisterend oor en een knikkend hoofd te vinden is, spelen de Rabbits. ‘t Liefst voor een dansend publiek, want dan komt de muziek het best tot zijn recht.

Een opzwepende, van tijd tot tijd ingetogen, maar vooral aanstekelijke mix van traditionele en trashy anarchofolk, balkan, bluegrass, of zoals de Schotten het steevast op hun laatste tour noemden: ‘Footstomping music!

De Rabbits spelen op vrijdagavond 22 juli 2 keer, niet op een podium maar je treft ze ergens op het festivalterrein.

Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden

Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden is gefascineerd door de absurditeit van de veelheid aan spullen. `Winkels worden steeds groter en voller. Maar waar hebben we het allemaal voor nodig? Als collectioneur koopt Van de Luijtgaarden op Marktplaats complete verzamelingen op van objecten zoals wegwerpaanstekers, kikkers, G.I. Joe actiepoppen en flippo’s. De dwaasheid van het ‘nooit genoeg’ blijkt onherroepelijk.

Pet is op Art Carnivale te vinden in de nabijheid van de kunstmarkt met een viertal opgepimpte caravans.

Daarin en omheen staat van alles te gebeuren.

Voor een eerste indruk: https://www.hotstar.nl
Gaat dat zien en beleven op alle 3 de dagen van het festival!