Zaterdag 23 juli

Liguster

Het zal je familie maar wezen!! De leden van Liguster zijn niet alleen muzikaal bij elkaar betrokken maar hebben een familieband. Moeder: Helga Buitelaar zingt samen met dochters: Erin en Dane Blom en haar man Johan van Drunen. Op een zeer gevarieerd instrumentarium (gitaar, kofferset, ukelele, doedelzak, fluit, klarinet, etc) komen allerlei muzikale smaken en sferen aanbod. De meerstemmige loepzuiver gezongen eigen teksten worden afgewisseld met folky covers, polderfado, country punk en kleinkunstliedjes. De teksten getuigen van een liefde voor taal, hang naar historie en weemoed. Ze gaan over de liefde, de dagelijkse beslommeringen, bespiegelingen en ergernissen. De muzikale pareltjes worden lichtvoetig en humorvol toegelicht. Liguster heeft in eigen beheer een CD uit: “Snoei” en werkt op het moment aan de tweede Cd: “Heg”

Helga Buitelaar: zang, fluiten, klarinet, doedelzak, gitaar, kazoo
Erin Blom: ukelele, zang
Dane Blom: akoestische bas, zang
Johan van Drunen: gitaar, kofferset – percussie, cajon, zang

Facebook https://www.facebook.com/ligustermuziek/

Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLuDyJ7tH42Ty8Y_v84xD9f1AQf0xnWmWI

Site: www.zevendehuis.nl

Vaders en Zonen

De (Nederlandse)vlag dekt de lading: twee vaders die samenspelen met hun zoon of…andersom.

De stijl van de muziek valt het beste te omschrijven als Nederlandstalige rock met elementen van funk en jazz. Subtiel gitaarspel wordt afgewisseld met heftig gitaargeweld.

Dit allemaal met de strakke begeleiding van de bassist en drummer.

Leden:

Koos Smit – Basgitaar en zang

Jim Smit – Drums

Wout van der Lei – Gitaar en zang

Nick van der Lei – Gitaar en zang

Leonieke Toering

Leonieke Toering (Groningen) heeft een voorliefde voor traditionele muziek uit onder andere Italië en Mexico, waarin behalve vrolijkheid en ironie, ook verlies en het verlangen om te dromen, terugkerende thema’s zijn.

In haar solo programma wisselt ze deze muziek af met eigen nummers. In juni speelde zij op een festival in Schotland: “Goose bumps!”, “You made me cry”, en “Your voice reminds me that there is still beauty in this world”, waren enkele reacties uit het publiek.

Website: https://www.concertaanhuis.info

Leonieke is te zien op zondag 24 juli in Moekes Tent 14.30 uur!

Merulsa!

De negentienjarige Merel Bakker uit Uithuizen is een akoestische singer-songwriter in het genre easy-listing/folkmuziek. Sinds kort speelt zij samen met drie muzikanten, een bassist (Tycho), pianist (Oscar) en drummer (Ollie). Zij versterken haar in het overbrengen van haar muziek.

Met haar unieke nummers weet zij onder de artiestennaam Merulsa het publiek op een bijzondere manier te raken. Met haar teksten vertelt ze verhalen over eigen ervaringen en laat ze zien hoe zij kijkt naar het leven en de wereld eromheen. Ze heeft a.o. gespeeld op het Bevrijdingsfestival, Hongerige Wolf, Noorderzon en Art Carnival.

Met haar singles My Love en Every Day heeft zij al in de noord 9 gestaan, de hitlijst van RTV Noord. Momenteel is zij bezig met het opnemen van vier nieuwe singles, waarvan zij er ook paar zal spelen op Art Carnivale.

Instagram: Merulsa_official
Facebook: Merulsa
Spotify: Merulsa
Merulsa is te zien op zaterdag 23 juli om 15.45 in Moekes Tent
Foto: Jan Lenting

Hot Club Fami Lia!

Door omstandigheden is Wadaap ( zaterdag 24 juli om 16.15 op het Koepelpodium) komen te vervallen maar wij zijn ook super blij met de band die hun komt vervangen!

Hot Club Fami Lia!

Kent u de film Midnight in Paris van Woody Allen? De hoofdpersoon verlangt naar vroegere tijden en belandt op die manier in zijn favoriet “PARIJS IN DE JAREN 30”.

Die film is niet meer nodig want Hot Club Fami Lia strijkt neer op het podium van Art Carnivale. U wordt teruggebracht naar de jaren 30 met virtuoze gitaarpartijen, melancholische zangliedjes, prachtig vioolspel vermengd met ritmische piano-akkoorden.

Hot Club Fami Lia is dus te zien op zaterdag 23 juli om 16.15 op het Koepelpodium!

VENcE!

Eindelijk is het dan weer zover; VENcE live aan de bak. Of eigenlijk moet ik zeggen HEcK. Er wordt namelijk tegenwoordig in het Nederlands gezongen! Mede door de overlap met ISIS&DEWOLF waar ook nummers van zullen worden gespeeld, leek dit een logische zet. Ook zijn er een aantal VENcE nummers vertaald. Deze en een aantal nieuwe nummers zullen op de setlist prijken! Wat niet is veranderd zijn de pakkende, stuwende, bezwerende klanken. Tikje Kift, vleugje Spinvis maar toch vooral ook eigen! Kom maar luisteren, Toe Maar!

VENcE is te zien op zaterdag 23 juli om 17.00 in Moekes tent
Fotocredits: Obed Brinkman

Tarab

In moderne Raï zoals die van Tarab is er een combinatie van de westerse manier van muziek maken en de Noord Afrikaanse geïmproviseerde structuren. Door middel van een “liedjes” structuur (couplet/refrein/solo) worden improvisaties doorgevoerd die sterk gerelateerd zijn aan de tekst.

Met haar onweerstaanbare ritmes, melodieën en zang vanuit het hart staat de Raï van Tarab garant voor een wervelend concert!

Bezetting:
Karam Shebat (Syrië) – vocalen
Bruno Boucher (Algerije) – toetsen
Jeroen van Olphen (NL) – drums
Benson Enowben Itoe (NL) – elektrische bas
Rudmer van der Meer (NL)– elektrische gitaar
Momo Bouhanna (Algerije) – darbou

Tarab is te zien op za. 23 juli om 17.30 op het Mercuriuspodium!

Youtube Complete afspeellijst:
“Tarab Historie”: https://youtube.com/playlist…
Audio concert registratie Noorderzon 2018 op Mixcloud:
https://www.mixcloud.com/…/tarab-noorderzonfest-18-8…/

Rudy & His Fascinators!

In aanloop naar het o.a. door Corona vertraagde 3de album van Ruby & His Fascinators alvast een voorproefje bij Art Carnivale.

Behalve leden van het eerste uur Rudy Lentze, zang en gitaren en Lielian Tan zang en drums, zijn ook van de partij Thea Visser (bekend van Planet Orange) zang en harmonium en Fons Sluijter op cello, contrabas en ploktokkel.

Dit belooft een mooie mix te worden van jazz, countryblues, klassiek en impro!

R & His Fascinators zijn te zien op zaterdag 23 juli om 18.15 in Moekes Tent!

Hello Hello

18:45 – 19:30 Koepelpodium

Hello Hello bestaat uit muzikanten uit Ghana en Nederland en speelt een swingende mix van Ghanese Highlife, Afrobeat, en percussiemuziek. In 2017 bestond de band 25 jaar.

Het repertoire is opgebouwd uit populaire songs en traditionele ritmes uit West-Afrika. Zeer dansbaar en geschikt voor feesten en partijen. Hello Hello opereert vanuit de stad Groningen.

Line-up:

De hele band voor de duidelijkheid
Sly Eddepolo – zang en percussie
Ras Kollinx Agbezudor – zang en percussie
George Amofa- drums
Jaap Stiggelbout- gitaar
Dra Diarra – basgitaar
Mamour Seck- percussie
Bas Blanken – gitaar

Bent u geïnteresseerd en wilt u contact? Mail ons op info-hello-hello@ziggo.nl.

Yas Jeanine!

De stijl van Yas Jeanine is niet gemakkelijk te omschrijven. De taal waarvan ze zich bedient, is meestal het Engels, maar soms ook Nederlands of Spaans. Daarbij is ze beïnvloed door pop-, reggae-, soul- en indie-muziek. Van al die stijlen vind je wel wat terug in haar muziek.

Absoluut herkenbaar is haar unieke stem die tegelijk warm en rauw is. Ze zingt vol overgave en vuur, maar ook ingetogen en subtiel. Na vele muzikale (en Europese!) omzwervingen, spelen in Vera, Eurosonic en gigs met Blues Juice en ska band Knight Susan komt ze terug bij haarzelf.

Tijdens Art Carnivale zal zij begeleid worden door Remko Wind en door haar zelf op gitaar.

Yas Jeanine is te zien op zaterdag 23 juli om 19.30 uur in Moekes tent!

Female Fever!

Female Fever is de all-girl rock coverband uit Groningen.

De vier meiden, houthakkende drumster René, groovende bassiste Mariana, rockende screaming gitariste Birgit en powerzangeres Ingeborg zetten hedendaagse en rock classics op eigen wijze neer om jou (?!) uit je dak te laten gaan!

Van Fleetwood Mac t/m Korn… Royal Blood, AC/DC, System of a Down, Rammstein en meer… Op festivals, in café’s, kroegen en feesttenten; bij motorclubs, feesten en partijen, en nu op Art Carnivale!

Female Fever is te zien op zaterdag 23 juli om 20.00 uur op het Mercurius Podium!

Eigen foto (Mariana ontbreekt op de foto)

O-BAT PIANO EXP.!

Obed Brinkman’s artiesten naam is O-Bat en onder die naam bracht hij al veel van zijn composties en teksten uit, waaronder de landelijk bekend geworden track “Fuck de PVV’ dat veel stof deed opwaaien. Hij speelde die ook met zijn live band tijdens Art Carnivale 2016. Nu keert hij terug. Deze keer met een digitale piano en onder de naam O-BAT PIANO EXP. Melancholische piano muziek met een tintje optimisme her en der. Daarbij neemt hij Claudia Neumann (dans) en Leonieke Toering (zang) mee als gasten.

Claudia Neumann wordt in 1990 geboren in Görlitz, vlakbij de grens met Polen.
Haar passie voor dansen werd ontdekt tijdens een theaterproject in Freiburg met SoLD (School of Life and Dance).
In deze huidige voorstelling is de dans een samensmelting van hedendaagse en Latin dans geïnspireerd door muzikale elementen.

Leonieke Toering (zangeres / muzikant / dichter) is sinds 15 jaar actief in de Groninger muziekscene. Ze is bekend van o.a. ‘Lenny & Junior’ en speelt momenteel in de mediterraanse folkband ‘Anamesa’. Sinds kort treedt ze ook solo op, waarbij ze traditionele muziek afwisselt met eigen werk.

O-BAT PIANO EXP. is te zien op zaterdag 23 juli om 20.45 in Moekes Tent!
Eigen foto

El Sonidero Insurgente

Deze band komt uit Buenos Aires, Argentinie. Hun muziek is een mix van urban en Latijns Amerikaanse folk rhythms (mestizo, wereld muziek) en de teksten zijn doorspekt van een sterke sociale betrokkenheid.Deze band live zien betekend feest, dansen, energie!Marcos Rodriguez is de oprichter van zowel  La Sota y su Fiesta Pagana (2002-2010) als Sonora Insurgente (2010-2016). Toegevoegd aan de groep werden Marcos Senet (Avanti Esperanza, Radio Roots, Manu Chao) en Fede Vasquez waarmee de band compleet werd.Ondanks dat deze formatie nog maar 4 jaar bestaat hebben ze al 2 albums uitgebracht en meerdere singles en video’s.De band deelde het podium o.a. met Bersuit Vergabarat, Francisco El Hombre (Brazilie), Cuatro Pesos de Propina (Uruguay), Che Sudaka (Colombia /Argentinie), La Delio Valdez, Os Mutantes (Brazilie), Attaque 77 en nog met vele anderen.El Sonidero Insurgente gaf al verschillende shows in Argentinie (CC Konex, Niceto Club, La Tangente, etc.) Heeft 4 tours op hun naar staan in Brazilie  (Morrostock 2017, Acid Rock 2017, Ola Fuerte Festival 2019, Tum Sound Festival 2019, amont others) en een Europa Tour in 2019 (met 14 shows in Spanje , Italie, Tsjechie en Polen). Altijd onafhankelijk en zelfredzaamEl Sonidero Insurgente op zaterdag 23 juli te zien 21.30 op het Mercuriuspodium!VIDEOhttps://www.youtube.com/watch?v=bRZtrgcmeDQhttps://www.youtube.com/watch?v=L_Ux1779wWU

Avery Plains!

Avery Plains (Groningen) op 2 achter The Vices in de Vera Poll 2022 voor beste NL act.

Avery Plains, dus, uit Groningen. Wij smaakten het genot ons tweede album ‘soOn’ vrij rap uit te verkopen, best spannend, in coronatijden een plaat releasen. Sonic Youth style popmusic, noisey and melodic. Swervedriver, Wipers, Afghan Wigs en Dinosaur JR zijn namen die wel vallen ter vergelijking. Avery Plains is onstuimig, knettert en raast, immer de SONG in het vizier.

Stefan Breuer (Labeleigenaar Tiny Room Records en Programmeur “Podiumdorst” in de VechtclubXL, Utrecht) over Avery Plains:
“Energiek, melancholisch, luid, intiem, licht-psychedelisch en gebundeld in een wall of sound: Avery Plains is een getalenteerde indiepop/noiseband uit Groningen en boetseert all of the above rondom de fantastische gitaarliedjes van Jurgen Veenstra. Voor fans van Screaming Trees, Sebadoh en alles met gitaren”
Tjeerd van Erve (Gonzo Circus):

“In an unlikely event that Dinosaur Jr. would ever join up with a reincarnation of Screaming Trees, they’d probably sound like Avery Plains. Loud and ferocious, a racket in the most positive sense of the word”.

Foto: uit eigen collectie band

Avery Plains is te zien op zaterdag 23 juli om 22.15 uur op het Mercurius podium

Night of the Rhino!

Energieke Punkrock maar toch anders!

Night of the Rhino is ontstaan midden in de corona lockdown.
En hoe kun je de lockdown nou beter doorkomen dan door muziek te maken? Met nummers over, heel toepasselijk, lockdown, maar ook over Trump, aardbevingen en kettingzaagdrama’s. Soms met humor, dan weer bijtend maar altijd levendig.
Waar het kon heeft de band in deze periode vooral veel openlucht optredens gehad.

In maart 2022 heeft de band zijn eerste cd opgenomen bij Soundlodge studio in Duitsland.

Bezetting: Zang/Drum: Sjakie – Gitaar: Remco- Bas: Bas

Night of the Rhino is te zien op zaterdag 23 juli om 23.00 op het Koepelpodium

Her Absence Fill The World

Het duo “Her Absence Fill the World” maakt muziek die verloren en opgejaagd tegelijk klinkt.
Geïnspireerd en gedreven door hun verschillende individuele achtergronden van Ankara tot Berlijn,
over de opleiding in klassieke viool tot zelf geproduceerde/gespeelde techno & EBM,

conglomereert hun stijl in een donker en melodieus geluid.

Ze maakten hun debuut in 2021 met hun EP “Part-Time Punk”

en releasden hun tweede EP “Neon Arabesque” in 2022.