ARTIESTEN
23 juli

Lef met The Funny Freak Show

Lef met The Funny Freak Show

Ook in The Funny Freak is de oplossing voor het circusprobleem gevonden. Want nu wilde dieren zijn verboden, culturele subsidies zijn verdwenen en top artiesten veel te duur voor het Nieuw Lef circus theater, kunt u kijken naar de allereerste (verplichte) openbare sollicitatie ronde tot circus clown voor langdurig werklozen.

Een hilarische familievoorstelling (6+) van 12 minuten met een extra satirisch laagje voor volwassenen. Neem plaats in de theatrale Freak caravan met “royale zitplaatsen” voor 22 personen.

Nieuw Lef met de allereerste (verplichte) openbare sollicitatie ronde is te zien en te beleven op zaterdag 23 en zondag 24 juli op het marktgedeelte aan “generzijde”. 4x daags, hou de timetable in de gaten!

Reutemeteuten tenten tentoonstelling

Hoe leuk is het om een eigen tentje te bouwen, om er vervolgens heerlijk in te spelen?

Kunstenares Rachel de Boer van Floating Kids neemt stokken, doeken en knijpers mee zodat de kinderen (met hun ouders samen) een tentje kunnen bouwen. Om zo samen een kleurrijk tentenkamp neer te zetten. Wat een feest!

Dus kom samen met een ouder of vriend en bouw een bijzonder tentje. We bouwen met bamboe en elastieken een spannende tent. En jij bepaald de vorm, dus je ontwerpt je tent zelf ! Als je tent klaar is kan je hem mooi versieren, om je zo even (samen) terug te trekken in je eigen hutje. Te samen vormen ze een bonte verzameling van verschillende tentjes, zodat er een vrolijk tentenkamp ontstaat. De Reutemeteuten Tenten Tentoonstelling.

Doe je mee, en maak jij de mooiste tent?

Rachel is aanwezig op de zaterdag en de zondag en zal 2 dagdelen aan de slag gaan met de kinderen.

El Sonidero

El Sonidero Insurgente!Deze band komt uit Buenos Aires, Argentinie. Hun muziek is een mix van urban en Latijns Amerikaanse folk rhythms (mestizo, wereld muziek) en de teksten zijn doorspekt van een sterke sociale betrokkenheid.Deze band live zien betekend feest, dansen, energie!Marcos Rodriguez is de oprichter van zowel  La Sota y su Fiesta Pagana (2002-2010) als Sonora Insurgente (2010-2016). Toegevoegd aan de groep werden Marcos Senet (Avanti Esperanza, Radio Roots, Manu Chao) en Fede Vasquez waarmee de band compleet werd.Ondanks dat deze formatie nog maar 4 jaar bestaat hebben ze al 2 albums uitgebracht en meerdere singles en video’s.De band deelde het podium o.a. met Bersuit Vergabarat, Francisco El Hombre (Brazilie), Cuatro Pesos de Propina (Uruguay), Che Sudaka (Colombia /Argentinie), La Delio Valdez, Os Mutantes (Brazilie), Attaque 77 en nog met vele anderen.El Sonidero Insurgente gaf al verschillende shows in Argentinie (CC Konex, Niceto Club, La Tangente, etc.) Heeft 4 tours op hun naar staan in Brazilie  (Morrostock 2017, Acid Rock 2017, Ola Fuerte Festival 2019, Tum Sound Festival 2019, amont others) en een Europa Tour in 2019 (met 14 shows in Spanje , Italie, Tsjechie en Polen). Altijd onafhankelijk en zelfredzaamEl Sonidero Insurgente op zaterdag 23 juli te zien 21.30 op het Mercuriuspodium!VIDEOhttps://www.youtube.com/watch?v=bRZtrgcmeDQhttps://www.youtube.com/watch?v=L_Ux1779wWU

Adventure King

Wegens een absoluut doorslaand succes is hij er deze editie opnieuw voor de kinderen! Spannend en spectaculair, een 8 meter hoge mobiele klimwand, met verschillende klimroutes!
Uiteraard is er één op één begeleiding voor de kinderen door ervaren en gecertificeerde instructeurs.
De klimwand is te vinden aan de rand van het festivalterrein aan de zijde van het meer op zaterdag 23 en zondag 24 juli.

Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden

Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden is gefascineerd door de absurditeit van de veelheid aan spullen. `Winkels worden steeds groter en voller. Maar waar hebben we het allemaal voor nodig? Als collectioneur koopt Van de Luijtgaarden op Marktplaats complete verzamelingen op van objecten zoals wegwerpaanstekers, kikkers, G.I. Joe actiepoppen en flippo’s. De dwaasheid van het ‘nooit genoeg’ blijkt onherroepelijk.

Pet is op Art Carnivale te vinden in de nabijheid van de kunstmarkt met een viertal opgepimpte caravans.

Daarin en omheen staat van alles te gebeuren.

Voor een eerste indruk: https://www.hotstar.nl
Gaat dat zien en beleven op alle 3 de dagen van het festival!

Tarab

In moderne Raï zoals die van Tarab is er een combinatie van de westerse manier van muziek maken en de Noord Afrikaanse geïmproviseerde structuren. Door middel van een “liedjes” structuur (couplet/refrein/solo) worden improvisaties doorgevoerd die sterk gerelateerd zijn aan de tekst.

Met haar onweerstaanbare ritmes, melodieën en zang vanuit het hart staat de Raï van Tarab garant voor een wervelend concert!

Bezetting:
Karam Shebat (Syrië) – vocalen
Bruno Boucher (Algerije) – toetsen
Jeroen van Olphen (NL) – drums
Benson Enowben Itoe (NL) – elektrische bas
Rudmer van der Meer (NL)– elektrische gitaar
Momo Bouhanna (Algerije) – darbou

Tarab is te zien op za. 23 juli om 17.30 op het Mercuriuspodium!

Youtube Complete afspeellijst:
“Tarab Historie”: https://youtube.com/playlist…
Audio concert registratie Noorderzon 2018 op Mixcloud:
https://www.mixcloud.com/…/tarab-noorderzonfest-18-8…/