Zondag 24 juli

BoBz

Voor de 7de keer maken Andre Smouter, gitaar, zang en Peter Aarens, bas, zang hun opwachting tijdens het AC festival. Hun muzikale samenwerking gaat terug naar eind jaren ’70 waarbij steeds samenwerking tot stand kwam met muzikanten uit de plaatselijke regio rondom het schildmeer.

BoBz is het laatste project samen met de drummer Ronnie Kuiper en gitarist Bob Zandstra.

Het publiek krijgt een pittige mengelmoes van covers voorgeschoteld van The Stooges, Sex Pistols, Killin Joke, enz.

Zij typeren dit muzikale project als rauw doorleefde, eigenzinnige gitaar rock.

Zondag 13:00 tot 13:45 uur Koepelpodium

Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering!

Roos Galjaard is zangeres en gitariste. Een aantal jaar was zij muzikant in Zuidelijk-Afrika en nu woonachtig in Groningen. Ze heeft inmiddels 6 albums uitgebracht. De laatste jaren treedt Roos op met cellist Sebastiaan Wiering en vormen ze samen een zeer ervaren duo met optredens in binnen- en buitenland.

 

28 mei kwam een nieuw album uit:

Het zijn twee bijzondere jaren geweest voor het duo Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering, al ruim 10 jaar muzikaal samen. Bijna geen optredens, soms zelfs een periode zonder repetitie. Maar deze tijd hebben ze benut om met nieuw en oud materiaal de studio (Spitsbergen!) in te duiken voor hun tweede plaat samen: My Feet Travel Hope, die op 28 mei 2022 uitkwam op CD. Het is een plaat geworden waarin de samenwerking verdiept is en beide muzikanten uiting geven aan de emoties van de afgelopen jaren. De teksten van Roos zijn poëtisch, putten uit een dieper vat, en zijn nog altijd persoonlijk en open. Roos zingt over verlangen, rouw, hoop en de liefde. De muziek is een breed spectrum van stijlen waar naast de veelzijdigheid van de cello ook veel ruimte is voor de prachtige bijdrages van een keur aan gastmuzikanten op o.a. hobo, trombone en percussie. 
 
Folk, pop met een vleugje jazz, klassiek en wereldmuziek! 

Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering spelen zondag 24 juli om13:45 op het Mercurius podium

Foto: Rick Slagter

Marietta & Friend(s)

Marietta is voor Art Carnivale geen onbekende deze keer komt Marietta in een andere samenstelling!

Marietta Rust (zang, gitaar) en Moniek Bollen (accordeon) verzorgen een programma met gypsy, latijns Amerikaans en Groningse ballades.

Te zien op zondag 24 juli 14.30 in Moekes Tent!

Johnny Baby

Johnny Baby noemt zijn muziek reggae uit de ghetto.
Zijn stijl is beinvloed door roots reggae en ska gecombineerd met modern invloeden als hip-hop, dance hall en ragamuffin.
Ondanks gevoed door deze nieuwe invloeden is de muziek van Johnny Baby overduidelijk reggea.
Zanger, guitarist en componist John Burkett ook bekend als Johnny Baby is geboren in Georgetown, de hoofstad van Brits- Guyana.
Hij groeide op luisterend naar de muziek van muziek legendes als Jimmy Cliff, Max Romeo, Desmond Dekker, Bunny Wailor en Bob Marley.

Op zijn 12e jaar begon hij zelf gitaar te spleen en al een jaar later trad hij op met verschillende bands in en om Georgetown en dat is ook hoe hij aan zijn artiestennaam is gekomen.

Met een van deze bands waren zij de support act tijdens de tournee van Yellowman en Third World door Guyana. In buurland Suriname was John Burkett enorm populair met de band The Radics
In 1986 emigreerde hij naar Nederland (Groningen) waar hij de band Johhny Baby en de Liberators heeft opgericht. De band verwierf zich een reputatie van excellente live performance in het Nederlandse club en festival circuit.

Na meerdere succesvolle optredens besloot de band deel te nemen aan talentenwedstrijd “De grote prijs van Nederland” waar zij op 12 juli van dat jaar de 2e prijs wonnen.

Dankzij die prijs werd Johnny Baby gecontracteerd door de platenmaatschappij Virgin Records en hebben zij een hit gescoord met het nummer “Running around in circles” afkomstig vanaf hun 1e album “ I present Johnny Baby”
De band was vervolgens support act van I Jahman Levi, The Wailers, tot 6 keer toe UB40 and Inner Circle tijdens hun concerten.
Daarbij mogen ze aan deze rij nog toevoegen Van Morrison en Paul Simon tijdens zijn “Graceland Tour”

Kortom Johhny Baby, niet zo maar een band….

Johhny Baby! Zondag 24 juli 2022 om 15 uur op het koepelpodium!

de Blue Whale!

We zijn de Blue Whale, we zijn twee professionele Beatboxers. We Beatboxen al 11 jaar individueel en 6+ jaar samen als een team. Onze muziek varieert van Hiphop naar Edm, zoals House, techno, trap en Drum en Bass met een midden oosten smaak/twist.

Onze show is interactief en onze muziek is dansbaar, dus Get ready to dance with us!

de Blue Whale speelt zondag 24 juli om 16:00 in Moekes Tent

Blues Juice

“‘Blues Juice’ is een knipoog naar het verdrinken van je zorgen als je de blues hebt, maar ook naar het sappige van de funk die er altijd weer in opduikt, we kunnen het niet helpen!¨. Zelf omschrijven ze de stijl het liefst als BRUNK! (Bluesrockfunk!) Allemaal eigen geschreven muziek. Het is schatplichtig aan bluescoryfeeën als SRV, maar ook Jimi Hendrix is onmiskenbaar aanwezig. Verder veel 70’s funk/soul (Little Feat, Doobie Bros…) en vette rock à la Rage Against The Machine. De stem van onze zangeres doet ook weer denken aan Janis Joplin en Betty Davis.”

Gitarist: Woody Vermeltvort
Bassist: Willem Pelupessy
Toetsenist: Remko Wind
Drummer: Joost van Soest

Zangeres: Yasmijn Kramer

Blues Juice zondag 24 juli om 16.15 te zien op het Mercuriuspodium!

Maria Tuni & Special D’Facts!

Al jaren zingt Maria Tuni in uiteenlopende Groninger bands, die gebruik willen maken van haar krachtige gospel-soul stem. Het zingen wordt haar op jonge leeftijd in het gospelkoor met de paplepel ingegoten.

In 2001 staat Maria Tuni op het podium met de uitgebreide gelegenheidsformatie Bob Sleigh & The Family Snow, waar ze de rauwe soul en funk songs uit de 60-ies en 70-ies naar een hoger plan weet te trekken met haar authentiek klinkende soulzang.

Het is de tijdloze muziek van oude soulmeesters als Curtis Mayfield, Marva Whitney, Sam & Dave, The Meters.

Muziek die recht vanuit het hart door de keel naar buiten wordt gestuwd, zoals onder andere de bezoekers van Noorderzon destijds mogen meemaken.

Maria Tuni nu in 2022 na jaren met Maria Tuni & Special D’Facts weer uit bij haar oude voorliefde voor de rauwe en ongepolijste funksoul bleusgospel. Met eigen nummers en een werkelijk ovenverse, maar zeer ervaren bandbezetting.

Bezetting: Maria Tuni -Zang, Jeff Sopacua – Gitaar, Henry Sopacua – Bassgitaar, Jeroen van Olphen – Drums

Maria Tuni & Special D’Facts zijn te zien op zondag 24 juli om 17:15 in Moekes tent!

GDVRDGDVR

Minimalistisch sludgepunkduo uit Amsterdam. Bas, drums, zang en een distortionpedaal. Lichtvoetige thema’s in een loodzwaar jasje, hardnekkige melodieën die voor je er erg in hebt voorbijgedenderd zijn.

In September 2022 verschijnt de debuut-LP ‘Songs in the key of GDVRDGDVR’.

Zestien tracks in een half uur. Opgenomen door Ottoboy opgenomen in de Ottoboy Recording Studio. Een van de beste striptekenaars van Nederland, Maia Matches, heeft de hoes ontworpen. Zelfs voordat het album überhaupt is verschenen, is het al een graag gewild collectors item.

GDVRDGDVR is te zien op het Koepelpodium op zondag 24 juli om 17.45

Rommy Gabay!

Haar leven leidend in het veranderen van verschillende omgevingen, haar yin en yang, hoop en liefdesverdriet absorberend. Rommy Gabay’s muzikale reis begon met het schrijven van liedjes met behulp van de piano, wat dit jaar veel veranderde toen ze haar band ontmoette waarin ze een gelijk begrip vond bij het zien van muziek; een speeltuin om jezelf uit te drukken en te bevrijden. Door ieders verschillende muzikale achtergronden creëren de bandleden een uniek geluid; een mix van Soulful, Funk, Pop & Hiphop.

Rommy Gabay te zien op zondag 24 juli om 18.30 op het Mercuriuspodium!

Janne Meermin!

De Groningse zeemeermin met een ukulele!

Bij ukulele hebben veel mensen het idee dat je er alleen lieve liefdesliedjes op kan spelen. Niks is minder waar.

Welkom bij het ukulele geweld van Janne Meermin. Satirische, scherpe, herkenbare en soms folk / pop/ punk achtige liedjes met een vleugje magie.

Janne Meermin is te zien op zondag 24 juli om 19.15 in Moekes Tent!

Foto: Annick Groeneveld

Scotch

Scotch The Band, We Party Cause We Can!

Scotch The Band is terug met hun nieuwe album Sjoebidoebi Lifestyle.
Combineer punk, gypsy en folk en een Scotch show vertelt het verhaal van een wilde nacht, een
innige romance, een onbekend avontuur, een nacht die nooit eindigt!
Met hun zwart witte strepen brengen zijn hun energieke shows recht uit het hart.
Of het nu op straat is, in een club of op een festival, je voelt dat alleen dit moment telt.
In de afgelopen 20 jaar bracht Scotch The Band 7 albums uit en speelde 600+ shows door heel
Europa. Deze DIY groep is een beruchte partystarter. Wees niet bang, let love rule en join the party!
Scotch: zang, viool, banjo, bas, drums, gitaar en heel veel geluk.

Find out where the party starts!

Scotch is te zien op Zondag 24 juli om 19.45 op het Mercurius Podium!
Foto: Eigen foto

Grassmoawer!

Even voor de duidelijkheid; PAS OP ! Energie transformatie zonder stoppenbeveiliging. Grassmoawer hobbelt in 2022 ongemerkt haar 30ste levensjaar in. Onder tussen is niks het zelfde. Met veel dansbare gitaren, blazers, elektronica en andere instrumentaria stuiteren energieke jongens en meisjes rollebollend met Punk, Klezmer, Rock&Roll en andere gekke geluiden door het hoge grass. Met als resultaat; elk jaar weer een compleet nieuw afgeragd gazonnetje.
Grassmoawer
Hoe komt dat nou zo?
Ooit, zo rond 1988, begonnen als Guido goes to Bombay. Toen nog met olie vaten als drums gemixt met tape loops en super 8 filmpjes. Vlot overgegaan in “De Willem de Ridder experience” vervolgens “The Gorrila Fucks” . Sinds (1992) Grassmoawer . Na Oemar, Stein, Marieke, Bram, Guido, Stuward, Arjan, Baz, Joris, Manon, Andre, Sampa en Jurgen versleten te hebben bestaat de Grassmoawer (indien compleet) uit:
Dolfski – zang, gitaar, klarinet , Gerard – viool , Erik – drums, Frank – bas , Addict – accordeon, zang , Lian – trompet, Femke – hoorn ,Kees – trombone en Roan – trompet
Vaak worden er ook gast muzikanten ingezet zoals;
Remco de kuizenaar trompet, Jurgen Chardon drums korg, Astrid zingende zaag, Obed trombone en Rutti – gitaar, zang
Grassmoawer is te zien op zondag 24 juli om 21.00 uur op het Koepelpodium!
Eigen foto

Asociaal Kabaal

Er is een veelkoppig monster met een hele grote onderbuik.
Het monster maakt teringherrie in je moerstaal.
We noemen het Asociaal Kabaal. Zeer bekend bij onze buren.
Asociaal Kabaal is een erg lief nederpunk collectief.