ARTIESTEN
24 juli

Reutemeteuten tenten tentoonstelling

Hoe leuk is het om een eigen tentje te bouwen, om er vervolgens heerlijk in te spelen?

Kunstenares Rachel de Boer van Floating Kids neemt stokken, doeken en knijpers mee zodat de kinderen (met hun ouders samen) een tentje kunnen bouwen. Om zo samen een kleurrijk tentenkamp neer te zetten. Wat een feest!

Dus kom samen met een ouder of vriend en bouw een bijzonder tentje. We bouwen met bamboe en elastieken een spannende tent. En jij bepaald de vorm, dus je ontwerpt je tent zelf ! Als je tent klaar is kan je hem mooi versieren, om je zo even (samen) terug te trekken in je eigen hutje. Te samen vormen ze een bonte verzameling van verschillende tentjes, zodat er een vrolijk tentenkamp ontstaat. De Reutemeteuten Tenten Tentoonstelling.

Doe je mee, en maak jij de mooiste tent?

Rachel is aanwezig op de zaterdag en de zondag en zal 2 dagdelen aan de slag gaan met de kinderen.

Blues Juice

“‘Blues Juice’ is een knipoog naar het verdrinken van je zorgen als je de blues hebt, maar ook naar het sappige van de funk die er altijd weer in opduikt, we kunnen het niet helpen!¨. Zelf omschrijven ze de stijl het liefst als BRUNK! (Bluesrockfunk!) Allemaal eigen geschreven muziek. Het is schatplichtig aan bluescoryfeeën als SRV, maar ook Jimi Hendrix is onmiskenbaar aanwezig. Verder veel 70’s funk/soul (Little Feat, Doobie Bros…) en vette rock à la Rage Against The Machine. De stem van onze zangeres doet ook weer denken aan Janis Joplin en Betty Davis.”

Gitarist: Woody Vermeltvort
Bassist: Willem Pelupessy
Toetsenist: Remko Wind
Drummer: Joost van Soest

Zangeres: Yasmijn Kramer

Blues Juice zondag 24 juli om 16.15 te zien op het Mercuriuspodium!

Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden

Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden is gefascineerd door de absurditeit van de veelheid aan spullen. `Winkels worden steeds groter en voller. Maar waar hebben we het allemaal voor nodig? Als collectioneur koopt Van de Luijtgaarden op Marktplaats complete verzamelingen op van objecten zoals wegwerpaanstekers, kikkers, G.I. Joe actiepoppen en flippo’s. De dwaasheid van het ‘nooit genoeg’ blijkt onherroepelijk.

Pet is op Art Carnivale te vinden in de nabijheid van de kunstmarkt met een viertal opgepimpte caravans.

Daarin en omheen staat van alles te gebeuren.

Voor een eerste indruk: https://www.hotstar.nl
Gaat dat zien en beleven op alle 3 de dagen van het festival!

Adventure King

zaterdag 23 en zondag 24 juli

Wegens een absoluut doorslaand succes is hij er deze editie opnieuw voor de kinderen! Spannend en spectaculair, een 8 meter hoge mobiele klimwand, met verschillende klimroutes!
Uiteraard is er één op één begeleiding voor de kinderen door ervaren en gecertificeerde instructeurs.
De klimwand is te vinden aan de rand van het festivalterrein aan de zijde van het meer op zaterdag 23 en zondag 24 juli.

Lef met The Funny Freak Show

Lef met The Funny Freak Show

Ook in The Funny Freak is de oplossing voor het circusprobleem gevonden. Want nu wilde dieren zijn verboden, culturele subsidies zijn verdwenen en top artiesten veel te duur voor het Nieuw Lef circus theater, kunt u kijken naar de allereerste (verplichte) openbare sollicitatie ronde tot circus clown voor langdurig werklozen.

Een hilarische familievoorstelling (6+) van 12 minuten met een extra satirisch laagje voor volwassenen. Neem plaats in de theatrale Freak caravan met “royale zitplaatsen” voor 22 personen.

Nieuw Lef met de allereerste (verplichte) openbare sollicitatie ronde is te zien en te beleven op zaterdag 23 en zondag 24 juli op het marktgedeelte aan “generzijde”. 4x daags, hou de timetable in de gaten!